• tocht naar drenkelingenhuisje strandbus

    Bezoek het Drenkelingenhuisje

    Excursie over het strand richting de Boschplaat

Tocht naar Drenkelingenhuisje Terschelling

Bijna dagelijks rijden wij met de Strandbus ‘Westbank’ de tocht naar het Drenkelingenhuisje aan de rustige oostzijde van Terschelling. Een leuke rit over het uitgestrekte strand waarbij de chauffeur en gids, Chris Scheepstra, verteld over het eiland. Bij het Drenkelingenhuisje drinken we een lekkere versnapering en kunt u uiteraard ook in het huisje kijken.

Locatie: We stappen op bij de parkeerplaats te Oosterend bij strandpaviljoen Heartbreak Hotel.
Duur: De tour naar het Drenkelingenhuisje duurt circa twee uur.
Prijs: Volwassenen € 15 / Kinderen tot en met negen jaar € 12,50
Data: Voor data en tijden ga naar de pagina reserveren. Hier treft u een overzicht van alle actuele tochten.

data & reserveren

Excursie Drenkelingenhuisje met zonsondergang?

Wij rijden ook met regelmaat in de avond de tocht naar het Drenkeligenhuisje. Samen genieten van de zonsondergang of sterrenkijken op Dark Sky Park de Boschplaat. Een leuke avond activiteit tijdens uw vakantie op Terschelling. Lees hier meer over onze avondtochten met de strandbus ‘Westbank’.

Avondtochten

Verslag van een (bus)reiziger

Het strand is altijd open, gratis toegankelijk voor jong en oud en je hoeft nooit te reserveren. Maar toch is het soms lastig om op het strand te komen. Door slecht weer, lichamelijke beperkingen of omdat je geen zin in hebt om je te veel in te spannen.

Dan is daar gelukkig de strandbus “Westbank”, die je tijdens een twee uur durende excursie over het eindeloos brede strand van Terschelling voert.

Ook wilden wij altijd al eens graag naar het Drenkelingenhuisje. Maar dit is heen en terug ruim twaalf kilometer lopen vanaf het strand bij Oosterend. Dus gingen wij op een regenachtige zondagmiddag met windkracht 6 naar de parkeerplaats van het Heartbreak Hotel in Oosterend waar vandaan de strandbus vertrekt.
Grote belangstelling, kinderen mochten voorin en daar gingen we de strandopgang over, richting West tot vlakbij Hoorn en onderweg zagen we overal nieuwe duintjes.

Chris chauffeur van de strandbus vertelt onderweg

Onze chauffeur, tevens eigenaar, Chris Scheepstra, met cowboyhoed, stelt zich voor en zegt dat hij ook bijbelkenner en strandjutter is. Mooie combinatie en hij vertelt onderweg boeiend en bevlogen over zijn geliefde strand.

We keren weer om, richting Boschplaat, zien zeehonden onderweg en schelpenstrandjes waar vogels hun eitjes in leggen en Chris stopt bij de stuifduinen waar we omhoog klimmen om de beroemde Boschplaat te kunnen zien. Mooi uitzicht ! Omdat het weer inmiddels is opgeklaard zien we Ameland en de vuurtoren en zelfs de Achmea toren van Leeuwarden.

uitzicht over de Boschplaat Terschelling

Door naar het Drenkelingenhuisje, of zoals de Terschellingers zeggen “’ t huske op e Hoek”.
Het oorspronkelijke huisje dateert uit 1863, gebouwd naar aanleiding van een scheepsramp. Wat we nu zien is een replica uit 2000, maar gebouwd op de oude palen.
We krijgen koffie, thee of chocolademelk en een enkeling klimt intussen naar boven, de trap op van het Drenkelingenhuisje, vooral de kinderen zijn nieuwsgierig.
Dan rijden we terug, met steeds goed uitzicht door de vele ramen en Chris vertelt nog over wat er de afgelopen jaren allemaal aanspoelde om te jutten; schoenen, bananen, borrelnootjes, hout en natuurlijk over de ramp met de overboord geslagen containers.

Tijdens deze tocht ligt er niet veel op het strand, maar dat is helemaal niet erg want wij hebben een hele leuke middag gejut.

De tocht naar het Drenkelingenhuisje is ook in de avond mogelijk

excursie overzicht