• Op safari met de boswachter

    Stuivende duinen, schelpenbanken, het reddingshuisje en speuren naar zeehonden

Strandexcursie met boswachter

Speuren naar zeehonden op De Boschplaat op Terschelling.

In de robuuste Strandbus rijden we samen met de boswachter over het strand richting natuurgebied de Boschplaat. Met als eindbestemming het Amelandergat. Dit is het meest oostelijke puntje van het Terschelling en vanaf hier kan je zelfs de vuurtoren van Ameland zien.

De boswachter van Staatsbosbeheer vertelt je tijdens de strandrit alles over de zeehond en waar en hoe je ze het best kunt spotten in het Waddengebied. Vanaf het Amelandergat is het nog ongeveer vijftien minuten lopen naar de zandbanken waar we de zeehonden hopen te spotten. Hier is ook tijd voor een warm drankje en pondkoek.

Deze tocht is voor het seizoen 2020 niet boekbaar.

Als we geluk hebben treffen we de zeehond. Zij rusten soms op het strand of in de eerste duinrand.
Uitzicht over De Boschplaat
Uitzicht over De Boschplaat, sinds 1970 Europees natuurreservaat. Tevens broed- en foerageergebied voor vele vogels en dieren.

Omdat we bij laagwater op het Amelandergat moeten zijn, starten de safari’s op wisselende tijden. Na afloop krijg je een stoer Grote 5 paspoort en, als je een zeehond hebt gespot, een paraaf van de boswachter. De boswachter heeft ook verrekijkers bij zich! Deze tocht is inclusief koffie of thee vooraf en onderweg krijgt u koek en een drankje aangeboden.

Wij adviseren om warme kleding en goed schoeisel of laarzen te dragen tijdens deze strandexcursie.


excursie overzicht